1. Stedentrip Rome
  2. Het Vaticaan

Onze tips:

  1. Regel uw stedentrip naar Rome via Rome.nl.
  2. Direct naar de Stedentrips.nl - Rome infopagina.
  3. Boek uw stedentrip naar Rome op Peterlanghout.nl.
  4. WayToStay voordelige appartementen in het centrum van Rome
  5. Boek 4 dagen Rome al v.a. € 249 bij OAD!

Het Vaticaan

Het Vaticaan is het kleinste land ter wereld met slechts 1000 inwoners. Het Vaticaan, met haar vele oude en enorme gebouwen is een absolute must voor wie naar Rome gaat. In Vaticaanstad staat de imposante kathedraal Sint Pieter, Vaticaanse Musea, de Sixtijnse kapel en het centraal gelegen Sint Pietersplein.

Alles in het Vaticaan is overdonderend en groot. Dit geldt vooral voor de Sint Pieter en het door 284 Dorische zuilen omringde Sint Pietersplein. De architectuur en de omvang geeft een impressie van de macht van de katholieke kerk. Een gedeelte van de schatten die door de eeuwen heen zijn verzameld worden tentoongesteld in de musea van het Vaticaan. Katholiek of atheïst : de plafondschilderingen (fresco's) van Michelangelo in de Sixtijnse kapel zal op iedereen een onuitwisbare indruk achterlaten.

De paus - naast leider van de katholiek kerk, ook staatshoofd van het Vaticaan is - verblijft in het apostolisch paleis. Dit is helaas niet toegankelijk voor publiek, hetzelfde geldt doorgaans voor de Vaticaanse tuinen. Er zijn meerdere boeken vol te schrijven met informatie over het Vaticaan. Trek minimaal een dag uit voor het bezichtigen van het Vaticaan, een paar uur is niet voldoende.