1. Stedentrip Rome
  2. Romeinen op straat

Onze tips:

  1. Regel uw stedentrip naar Rome via Rome.nl.
  2. Direct naar de Stedentrips.nl - Rome infopagina.
  3. Boek uw stedentrip naar Rome op Peterlanghout.nl.
  4. WayToStay voordelige appartementen in het centrum van Rome
  5. Boek 4 dagen Rome al v.a. € 249 bij OAD!

Romeinen op straat

Romeinen op straat vormen een bezienswaardigheid op zich. Rome kent vooral in het voor-, en najaar een heerlijk klimaat. De stad kent ontelbaar veel leuke terrassen, fonteinen, parkjes, bankjes enz. Een groot deel van het leven van een Romein speelt zich dan ook op straat af. Het is de plek waar politiek altijd een verhit discussieonderwerp vormt, de Romeinen flirten en van espresso geniet tijdens het lezen van een sportkrant als La Gazetta dello Sport.

Geniet van de Romeinen tijdens een wandeling door de stad. Kijk hoe de mensen zich gedragen, met hun handen praten, sjansen, naar het werk rennen en genieten van hun mooie stad. Ga 's ochtends niet in het hotel ontbijten maar loop rustig de stad in en haal ergens een broodje.

Het Piazza di Spagna staat in het Nederlands bekend als de Spaanse Trappen. Los van de vele toeristen komen hier ook Italianen om te zien en gezien te worden. Grappig detail is dat de trappen zo genoemd worden omdat de Spaanse ambassade aan het plein gevestigd was. Maar het waren de Fransen die de aanleg betaalde.